primosten_heading
                                                                                                

zas1  zas2  zas3

Primošten

Primošten je po tradiciji ribarsko i vinogradarsko mjesto koje se s vremenom razvilo  u veliki turistički centar.Smješten u sjevernoj Dalmaciji između gradova Šibenika i Splita. .Pored kilometara prekrasnih šljunčanih plaža nudi veliki izbor kafića,restorana,suvenir i art shopova,sportske terene za tenis,mini golf,stolni tenis,nogomet,odbojku te bogati kulturno umjetnički program.Koncerti,smotre folklora i ostali zabavni sadržaji održavaju se gotovo svakodnevno na glavnom trgu u večernjim satima pod organizaciom turističke zajednice Primošten.

primosten stari grad  primosten luka  primosten panorama

Jedan od najpoznatijih klubova u ovom dijelu Hrvatske Disko club Aurora nalazi se na svega 1 km udaljenosti od centra mjesta.U ovom klubu održavaju se mnogobrojni koncerti najpznatijih hrvatskih i stranih pjevača i dj.-a. Pored hotelskih kapaciteta Primošten nudi smještaj u mnoštvu apartmana u privatnom smještaju.

Primošten stari grad

Stari grad Primošten smješten je na brežuljkastom poluotoku okružen sa sedam malih otoka.Opasan s srenjovjekovnim bedemom zadržao je sva obilježja mediteranskog gradića.Prepoznatljiv po uskim uličicama i zbijenim kamenim kućama među kojima se se nalazi mnoštvo restorana,kafića i konoba.

primosten_zidine  primosten centar  primosten-crkva sv.jurija

U srcu starog grada dominantna je crkva sv.Jurija odakle se pruža nezaboravan pogled na morsku pučinu koi vas neće ostaviti ravnodušnim.
Pred toga ne treba zaboraviti šetnjicu koja se proteže skroz uokolo mjesta te pruža jedinstveni ugođaj.

primostenska-luka

Primosten plaže

Primošten je nadaleko poznat i po svojim prekrasnim šljunćanim plažama koje se protežu gotovo uokolo čitavog mjesta.U užem centru mjesta nudi preko 2 km urđenih plaža zavučenih među borovu šumu obogačenih mnoštvom sportskih i ostalih sadržaja.

primosten mala raduča  primosten velika raduča  primosten-plaža

primosten-plaze

Primošten marina Kremik

Ne treba zaboraviti ni Marinu Kremik  zbog koje je Primošten postao turistički raj za nautičare. Mirna lučica i uvala okružena je vinogradima Babića, koji predstavljaju svojevrstan spomenik i priznanje ljudskom radu.

primosten marima kremik

Primošten infrastuktura

Pored navedenog  moramo naglasiti da u samom Primoštenu možete nači sve popratne infrastrukturne sadržaje.Pod time prvenstveno mislimo na : samoposluge,mesnice,banke (2),bankomate,pumpnu stanicu (24h ljeti),autobusnu stanicu,policiju,stanicu hitne pomoći  (24h),apoteku ,mjenjačnice i sve ono što omogučuje normalan život.Vidi plan grada >>


* Power to the People *